US Embassy

Door: Sanne

Blijf op de hoogte en volg Sanne

07 Mei 2013 | Nederland, Ittervoort

Hey ya'll ;)

In mijn vorige blog schreef ik dat ik naar de Amerikaanse Ambassade zou gaan. Hiervoor moest ik overigens online een formulier invullen met de meest achterlijke vragen. Heb ik terroristische contacten of plannen? Heb ik wel eens genocide gepleegd? Ben ik van plan om te gaan witwassen? Allerlei van die dingen die mensen toch nooit zullen toegeven als het 't geval zou zijn. 'Murica..
11 april om 14.15 had ik mijn afspraak (nadat ik het twee keer verzet had..).
Ik was best wel zenuwachtig, omdat het nogal e.i.k.e.l.s waren aan de telefoon.
Afijn, mijn afspraak waarin nadrukkelijk werd verteld: Je mag geen telefoon meenemen.
Waarom niet? Daarom niet.
Tja, dan maar ergens afspreken met mams in Amsterdam en gokken op hoelang ik daar zou zijn. (Dan zie je weer hoe afhankelijk je jezelf hebt gemaakt van mobiele telefonie..)
Maarrrr, gelukkig had ik het wel gedaan! Twee andere heren stonden er namelijk fijn te kijken en mochten hun telefoon naar het politiebureau/Albert Heijn brengen o.i.d. tot ze klaar waren.
Dus, tip voor ieder ander die er ooit langs moet, neem echt geen telefoon mee.

Dan wordt er door een grote vent in leger outfit je naam gevraagd en gechecked op z'n clipboard en met zo'n draagbare metaaldetector gefouilleerd en dan mag je in de rij gaan staan om naar binnen te gaan.
Zodra je binnen bent moet je al je spullen afgeven die gaan dan ook weer door een scan zoals op het vliegveld en dan een kluis in. Je mag alleen je envelopje meenemen met je benodigdheden. Dan de jas uit en zelf nog eens door een detectiepoortje. Hèhè.. alles gehad? JA! Door een supermassive zware deur, en dan kom je in een wachtruimte. (Waar het overigens vet warm en druk was).
En dan wachten op je nummertje..

Dan gaat het eigenlijk vrij vlot. Eerst moest je naar een loket waar een Nederlands-sprekende Amerikaan kijkt of al je papieren wel in orde zijn voordat je naar een ander loket wordt gestuurd. Ja? Prima!
Ik kreeg het hier nog even warm trouwens, want hij vroeg of ik al betaald had. Ik dacht dat de organisatie dat deed.. maar schijnbaar niet. Gelukkig stond er genoeg geld op m'n rekening.. :') Haha.

Weer gaan zitten en wachten tot je weer geroepen wordt. Oké, komt u maar. Betalen en vingerafdrukken afgeven van al je vingers..
Weer gaan zitten en wachten tot je weer geroepen wordt. Oké, komt u maar. Vingerafdrukken checken (die je dus 5 minuten geleden goedgekeurd hebt gekregen..) en een paar vraagjes. Waar ken je je familie van? Heb je ze al gesproken? Hoeveel kinderen? Waar kom je te wonen? En de tip dat ik m'n haar zeker niet blond moest verven, want donker was veel leuker (a.d.h.v. m'n pasfoto). Na welgeteld 5 minuten: ''Your visa is approved.'' Yaay!
Dan kun je weer naar buiten en ben je klaar. Kort babbeltje met de 'security' wat ik ging doen en wat me er toe bewogen heeft en voila.. Veel minder erg dan ik verwacht had.. en zeker minder erg dan de telefoontjes. hihi. Je paspoort wordt dan zo snel mogelijk thuis gestuurd met je visa. (Ik had 'm op donderdag alweer binnen!)

Ondertussen mail ik nog wat af met m'n hostfamily over de kids en het wel en wee van mijn leven en hun leven daar en tel ik natuurlijk de dagen af.

Wat trouwens errrrrrg leuk is... ik heb een reismaatje! En.. nog leuker... ze woont echt een half uur bij mij vandaag in the US. Dus.. we zijn al allerlei (reis)plannen aan't maken, skypen, kletsen, blabla.. je kent het wel. 31 mei meeten we voor het eerst als het goed is. Cool!

Wisten jullie trouwens dat Washington DC bekend staat om haar Cherry Blossom trees? Ze hebben er ook feesten om e.d. blijkt.
Voor ons huis staat er ook eentje. (Kijk maar bij de foto's). In dat huis heb ik trouwens de ''kelder verdieping'', met een eigen ingang e.d. Ik deel de badkamer met de girls. Luxe!!

En nu verder ben ik nog geen steek verder met het regelen van de dingen die ik in mijn vorige blog schreef. De verzekering, telefoon e.d. moet allemaal nog. Ik heb wel al een toffe kofferset trouwens. (zie foto's)
Ken of ben je trouwens iemand die een abo zoekt voor 10 maanden rond de 25 euro stuur me pleaseeee een berichtje!
Ondertussen duurt het nog maar een maand tot mijn afstuderen als het goed is en nog 97!!! dagen tot Amerika.
Whoohooo..

See you next time!

(Oja, P.S. vind je het leuk om mijn verslagen te volgen? Links kun je je abonneren op m'n blog. Dan krijg je automatisch een mailtje als ik iets nieuws plaats!)

The world is a book, and those who do not travel read only a page - Saint Augustine

• 09 Juli 2013 - 12:44

Ingrid Van Mulkom:

Hallo Sanne,

Leuk dat ik je nu kan gaan volgen, ben erg benieuwd hoe het gaat bevallen daar!
    In de voorbereiding heb je de Amerikaanse cultuur al leren kennen zie ik.
    Succes met alles!

Ik lees wel weer hoe het verder gaat!

Ingrid van Mulkom