It's a hard knock life for us
Door: Sanne Vermeulen
Blijf op de hoogte en volg Sanne
04 September 2013 | Verenigde Staten, Arlington
Jaja, een hard knock life. Okay, not so much..
Maar vergis je niet, ik werk weldegelijk hard.
Ik begrijp nu overigens ook waarom ouders zo blij zijn als de zomervakantie over is en de kids weer naar school gaan.
Enfin, ik ben nu inmiddels alweer aan mijn 3e week (!!) begonnen.
In week 1 heb ik nog alles met mijn HM gedaan. We zijn naar de dierentuin geweest, zwemmen, de bibliotheek.. hebben wat rond gereden zodat ik een beetje oriëntatie krijg.. (en de mensen die mij kennen weten hoe moeilijk dat voor mij is. :') (voor de mensen die me niet zo goed kennen: Ik loop nog de verkeerde kant uit als ik in een winkelstraat de winkel uitkom..))
Anyway, vorige week was mijn eerste week alleen samen met de twee meiden. En dat zijn best wel lange dagen om fulltime constant kinderen te entertainen (want dat is wat je doet). Daarbij komt ook nog eens, Amerikaanse kinderen verwachten ook dat ze ge-entertaint worden. Ze hebben het moeilijk om allen te spelen.
Ik ben veel naar het zwembad geweest, speeltuintjes in de buurt. Dat soort dingen.
Aangezien ik nog niet autorijd zonder HM/HD kon ik niet zo ver gaan. Het is wat lastig om met 2 kinderen de metro naar DC te nemen.
Daarbij komt ook nog eens dat het hier nog steeds snikheet is. De luchtvochtigheid ligt daarbij ook nog eens erg hoog, dus ook daar weer rekening mee houden. Maar goed, je hoort mij niet klagen!
In de avonden ben ik vooral druk met afspreken. Zo ga ik cheesecake eten bij de Cheesecake factory (daar waar Penny werkt, van BigBangTheory), Frozen Yoghurt eten, uiteten, drankje doen, DC verkennen dat soort dingen. Veel doe ik samen met Nicole. Ze is uit Oostenrijk. Erg gezellig!
Maar zoals je ziet gaat alles zo'n beetje over eten.. dus inmiddels heb ik me ook een fitnessabo aangeschaft en ga ik fijn naar de gym. Daarover straks meer.
Leuke statjes misschien:
Sinds ik hier ben ik heb ik:
2x Macdonalds gehad.
3x tv gekeken (waarvan één een disney film met de kids was)
1x heimwee gehad.
7 staten bezocht/doorgereisd namelijk
- Virginia (daar woon ik)
- DC (District of Columbia)
- Delaware
- Maryland
- New York
- New Jersey
- Connecticur
Oké verder met het verhaal.
Ik zal kort vertellen hoe mijn gemiddelde dag eruit ziet.
Op een dag dat Adrienne naar preschool gaat:
7.45 beginnen - lunchboxes klaarmaken en ontbijt.
8.30 Amanda & Adrienne wegbrengen naar kleuterschool/preschool.
13.00 Adrienne ophalen preschool. (van 9 tot 13.00 ben ik dan vrij. Dan ga ik naar de gym met Nicole).
13.30 - 15.30 naptime Adrienne
15.30 Amanda ophalen van kleuterschool.
15.40 Kleine activiteiten/kleine snack eten.
17.00 klaar.
Op een dag dat Adrienne NIET naar preschool gaat:
De ochtend is hetzelfde tot 9.00 en dan ga ik activieiten doen zoals naar musea in DC, Zwemmen, Dierentuin, Kinderboerderij, speeltuin, knutseldingen. Je kent het allemaal wel.
Dan naptime/amanda ophalen e.d.
Ondertussen doe ik nog de was van de kids enzo op maandag.
(En mijn eigen was wanneer ik tijd heb.)
Best vermoeiend hoor!
S'avonds ben ik dan weer bezig met vriendinnen. We eten overigens met z'n allen. Gezellig hollands. Tegelijk een goed moment om te 'bonden' met de family. Dat gaat ook steeds beter. Voel me steeds meer thuis!
Afgelopen weekend was trouwens Labor Day Weekend.
Ik vroeg wat Labor Day precies inhield, dat wisten ze zelf ook niet precies.
Whatever, een vrije dag is een vrije dag toch? En daaaaar moet je gebruik van maken.
Ik ben met Sophie, Romina en Nicole naar Ocean City, Maryland geweest.
Dat is een soort studentenstrand plek. Daar hebben we overigens niet veel van gezien, het stikte er van de kinderen (die we juist even niet wilde zien ;) ).
Anyway.. we verbleven dus in een MOTEL.
Dat was de eerste en de laatste keer ook.
We hadden een vieze vatsige ranzige kakkerlak over ons bed lopen. Wooptiedoo. Minpunt 1.
Er stond een enge handafdruk op de spiegel die er niet af ging. Minpunt 2.
De hele eerste nacht hadden onze buren luidruchtige sex waardoor Romina en ik geen oog dicht hebben gedaan. Minpunt 10.
En bovendien.. je hebt gewoon te veel horror films gezien waar Motels een rol in spelen als de perfecte afslacht-creep-aantrekkende-slaapplek.
Dus we zaten elkaar vooral op te jutten.
Verder was het een heerlijk weekend aan het strand met leuke attracties en gamehalls!
Nu school is begonnen heb ik door de dag heen wat meer tijd. Zoals ik al zei ga ik naar de gym met Nicole als Adrienne naar Pre-K is. Je hebt tijd om even zelf te lunchen (en het kan dan ook wel eens ongezond zijn), je kan naar de supermarkt en het breekt de dag een beetje!
Tijd vliegt!
Overigens hartstikke leuk om al jullie berichtjes te lezen. :D
Keep on doing that!
Alrighty, dat was het weer voor vandaag.
- Je kunt alleen tijd verspillen, als je vergeet er van te genieten. - Loesje.
04 September 2013 - 23:43
Rianda:
Zo zo sanne de tijd vliegt zo heb je almeer dan 1maand erop zitten!! en heb je je eerste centjes dubbel en dik verdientt!! Super vind het knap hoe je alles oppakt petje af!! Wens je voor de komende veel werkplezier en amuseer je met je vriendinnen! Gr en liefs riandaxxx -
05 September 2013 - 22:59
Lianne:
Super super super! Xxxxxx -
07 September 2013 - 09:43
Miriam:
Hey Sanne, heb je blog eindelijk ontdekt..leuk om te lezen dat t goed met je gaat daar!
Zjn wel schatjes die meisjes en je werktijden vallen alleszins mee denk ik. Wat je vaak ziet is dat een au pair elke dag ook moet koken en de was en t huishouden erbij krijgt..je hebt gelukkig nog tijd over om leuke dingen met leeftijdsgenoten te doen. Hoe is je gastgezin? Ook leuke mensen?
Hoe lang blijf je eigenlijk? Tenminste, wat is je planning want je weet t natuurlijk nooit hè wat allemaal op je pad komt! ;-)
Veel plezier nog daar en sux6 met bb sitten,
lieve groetjes,
Miriam -
08 September 2013 - 02:14
Laurie Bertholet:
Hey Sanne!
Wat leuk om te lezen hoe je het hebt daar!
Klinkt als een groot avontuur! Mooi!
Veel plezier nog!!
Groetjes, Laurie -
09 September 2013 - 04:44
Sanne :
Hee Miriam,
Werktijden zijn inderdaad prima. Het huishouden is niet mijn taak. Dat kun je aankaarten in het contract en bij je organisatie, dus daar zijn ze van te voren al heel helder over.
Ik doe wel de was van de kinderen. Je mag ook maar 45u per week werken (10 uur per dag). Zijn allemaal heel strikte regels. :)
Gastgezin is super. Heb het erg naar mijn zin en settle steeds meer.
Ik ga uit van een jaar daar blijven. :)
Thanks voor je berichtje! -
09 September 2013 - 17:02
Ingrid Van Mulkom:
Hallo Sanne,
Ziet er allemaal heel erg leuk uit! Ik geloof dat de kids maar boffen met jou als au pair! Ze hebben een echte juf die van alles met hen doet!
Fijn dat je ook nog tijd voor jezelf hebt, geniet daar ook maar van! Toch heel bijzonder om een andere cultuur goed te leren kennen!
Ingrid van Mulkom -
22 September 2013 - 11:45
Til&Geert:
Hi Sanne,
goed te lezen dat je het naar je zin hebt/dat je het naar je zin maakt. Je verslag is informatief en soms ook wel best humoristisch, dus leuk om te lezen. En wat een hoop foto's ;-) Op die manier zijn je belevenissen goed te volgen.
Zijn bij jullie de buitentemperaturen al richting herfst/winter aan het gaan?
Ga vooral zo door en tot een volgende keer.
Groetjes, Til&Geert -
26 September 2013 - 19:38
Sanne :
Hey Til & Geert, het weer is nog wisselvallig. De avonden worden kouder.. en de dagen hangt een beetje af van de wind. Tussen de 20 en 26 graden over het algemeen. :)
Dag Ingrid: Leuk dat je telkens een berichtje achter laat!
Zeker bijzonder om op deze manier kennis te maken van 'n land.