Let's hear it for New York

Door: Sanne Vermeulen

Blijf op de hoogte en volg Sanne

18 Augustus 2013 | Verenigde Staten, Arlington

Concrete jungle where dreams are made of,
There's nothing you can’t do,
Now you're in New York!!!
These streets will make you feel brand new,
the lights will inspire you,
Let's hear it for New York, New York, New York - Empire state of Mind/Alicia Keys & Jay-z

Juist. New York.
WOW. Zo onwerkelijk om daadwerkelijk hier te zijn. Het is echt een super drukke week geweest. Ik ben al 3 dagen dit verslag aan het schrijven maar er komt iedere keer wat tussen. Go figure.

Ik ga gewoon even de week af, dat lijkt me het gemakkelijkste.

Op maandag was dan het vertrek eindelijk daar. Afscheid was moeilijk. Veel gesnif en gesnotter en vooral ook onwerkelijk. Daar ga ik dan eindelijk. Tegelijkertijd staan pap, mams en broer te huilen. Sja, dat voelt dan zo ontzettend dubbel.
Maar goed, dan loop je nog wat door schiphol heen. Ga je een absurd dure sinaasappelsap kopen die niet fatsoenlijk koud is en dan ga je afwachten. Ik ben zo blij dat ik met iemand vloog! De tijd ging razendsnel en je hebt toch wel dezelfde gevoelens. Makkelijk om het er dan over te hebben.
Enfin, dan eindelijk tijd om te gaan. Werden we gelijk ondervraagd. 'Kom even mee naar dit tafeltje en blabla'. Op 10 verschillende manieren gevraagd of we zelf onze koffer hebben ingepakt ja of nee.
En toen hatsiekiedee zaten we in het vliegtuig. Leuke verrassing, de desk medewerkster/incheckvrouw heeft ons (per ongeluk?) een upgrade gegeven. We zaten Economy plus. Chillie! Lekker meer beenruimte!
Op een of andere vage manier kregen we 10.30 NLse tijd lasagna en salade met honingmosterddressing (die ze hier overigens overal bijgebruiken..) En later op de vlucht een super vet hamkaas broodje. Meh. Okay. Vlucht ging relatief snel met hier en daar turbulentie.
We werden helemaal hyper toen New York Skyline in zicht kwam en totaal onbewust was het ''AAHHH STATUE OF LIBERTY'' door het vliegtuig. Hahah die mensen zullen wel gedacht hebben. Geweldig uitzicht trouwens.
Toen was het door naar het hotel (na een paar uur wachten op andere vluchten) en korte intro en vooral honger en MOE.
Snel een happie gegeten om 6 uur amerikaanse tijd (dus 00.00 voor ons) en om 20.00 ben ik echt gecrashed.

Over orientatie heb ik niet veel te vertellen. Lang en boring.
Jody was wel ontzettend leuk en vertelde vaak grapjes en leuke anekdotes. Dat maakte het wel wat meer verdraagzaam. Maar alles is zo overdreven vertelt en echt alsof je een simpele bent die nog nooit met kinderen heeft gewerkt. Oja.. en 80% is duits. Rete irritant af en toe aangezien ze ook constant duits praten tegenelkaar. Bleh.

Dinsdag was ook the NYC tour. En die was echt... GEWELDIG. Serieus.
Ten eerste was het absurd om daar daadwerkelijk rond te lopen. Maar het was zo gaaf.
We gingen omhoog bij top of the rock en dan had je een GEWELDIG uitzicht (zie fotos) over New York. En daarna door naar Times Square. Veel, heel veel mensen maar wel erg leuk! Beetje Picadilly circus xxl.
Ik heb een echte hotdog gegeten op een straathoek bij zo'n verkoper zoals je in de films ziet, een taxi aangehouden (en hij stopte nog ook. Muhaha). Zoveel gezien! Wil zeker terug.
We zijn ook langs ground zero gereden en de Freedom tower (=nieuwe WTC tower). Zo absurd dat 12 jaar geleden mensen daar hebben moeten rennen voor hun leven. Je kan het je niet voorstellen.
Ik ga er zeker naar terug. En dan uitgebreid dingen bekijken.

Donderdag was de dag van aankomst bij familie (en lange leuke treinreis). Bij mij ging dat allemaal heel soepel. Ik had ze natuurlijk al ontmoet.

Vrijdag dan: opnieuw de kinderen zien. Hyper, hyper, druk, druk. Ze waren zo enthousiast. Super leuk. Heb gelijk assepoester voor kunnen lezen. :P
Daarna hebben we ontbeten met ons 4tjes (hostdad was al naar werk). En zijn we op de fiets naar de bieb gegaan. Super mooie omgeving hier. Veel natuur, picknickplekken, sporten.. vanalles en nog wat. Ik zal er volgende keer foto's van maken, daar ben ik nog niet aan toegekomen.
Wel veel stijle heuvels/bergen hier. Als ik zoveel blijf fietsen als nu kan ik als ik terug kom mee doen aan tour de france.

'S middags kwam de broer van hostmom (=HM) en zijn familie. Ze zijn tot zondagochtend gebleven. Druk! Da's wel even heftig als je net nieuw bent. Maar super leuke mensen. Ze kwamen uit omgeving San Fransisco.

'S avonds ben ik met twee meiden naar DC gegaan. We wilden eigenlijk happy hour sangria doen maar dat is er niet van gekomen en zijn we naar Vapiano gegaan. Een italiaans restaurant. Eigenlijk macdonalds in het italiaans. Je staat in de rij, kiest je gerechtuit, kiest welke pasta je wilt en loopt met je dienblad naar een tafel. Smaakte wel goed!
Daarna nog langs Frozoyo ofzoiets. Voor Frozen Yoghurt. Ook zelfservice. :') Keuze uit 16 smaken frozen yoghurt ijs. (Zeg maar non-fat-calorie-free-ce). Typisch is dan dat mensen voor non fat gaan en dan doorlopen naar de toppings en er 3 lagen aan m&ms gummie beren en chocolate sprinkles overheen gooien. Oh Well.

Zaterdag was ook druk! Heb een bank account geopend samen met hostdad (=HD) en een telefoonnummer geregeld. Woohoo.
Kan ik eindelijk overal internetten e.d.
's middags kwamen er nog meer mensen voor een borrel en weet ik wat allemaal. Dat was me wat veel. Ben naar m'n kamer gegaan en heb wat dingen geregeld en ingekeken rondom drivers liscense etc. dutje gedaan enzo.
's avonds nog wat gekletst met HD & HM en broer van HM en zijn vrouw.

En toen was het vandaag!
Wat dingen doorgenomen met HD m.b.t. taken van mijn werk, de auto, betaling enz. enz.
En nu ben ik mij klaar aan't maken om naar Ballston te gaan. Daar is de metro. Ik ontmoet daar een mede au pair en later op de dag komt Jilly ook nog en dan gaan we naar Target. Hihi kan niet wachten om dat te zien. Alles groot en veel. Misschien dat ik wat fotolijstjes ga halen enzo. Leuk, ik heb er zin in.

Dus, voor nu een heel lang verslag.. volgende keer wordt het vast wat korter!

Talk to you soonnnn!

(P.s. wil je mijn adres of telefoonnummer laat dan even 'n berichtje achter hier of op Facebook.. dan stuur ik 't je.)

• 18 Augustus 2013 - 19:40

Til&Geert:

Hoi Sanne,

je hebt gelijk dat je de omvang van de berichten iets kleiner maakt, anders wordt het eerder een roman dan een reisverslag ;-)

Leuke schrijfstijl; je maakt de lezer nieuwsgierig naar het volgende verslag. Wat goed dat je daar (de eerste dagen?) in ieder geval lotgenoten in de buurt hebt. Maakt alles wat gemakkelijker en je hebt een klankbord, lijkt ons.

We houden het kort en zijn benieuwd naar je indrukken in de komende week/weken.

Hartelijke groeten,
    Til&Geert

• 18 Augustus 2013 - 20:46

Maud Houben:

Hee sanne !! Supergaaf om allemaal te lezen! Geniet er maar volop van

• 18 Augustus 2013 - 21:15

Dady:

Hoi Schat,
    Heerlijk om te lezen en te ervaren hoe je geniet en ervaringen op doet. Ik vergeef je dat je er nu wel achter bent gekomen hoe een fiets werkt.....en hoe lekker gerookte zalm kan zijn!
    Live your dream to the max!

Dady!

• 19 Augustus 2013 - 00:24

Rianda:

geweldig dat je het zo naar je zin hebt!! geniet er maar lekker van!! knuf.xxx ps ik kijk er naar uit naar het volgende verslag!! toppy!

• 19 Augustus 2013 - 00:25

Rianda:

• 19 Augustus 2013 - 16:03

Marlies:

Hoi meiske, super leuk geschreven, en geniet nog maar even van je vrije tijd. xxxxx

• 19 Augustus 2013 - 19:18

Eva & Sven:

Hoi zus!

Lekker uitgebreid verhaal :-). Leuk om te weten wat je allemaal uitspookt.
    Geniet ervan en spreek je van de week op Skype!

Kus,

Eva en Ik

• 28 Augustus 2013 - 14:51

Luc:

Hoi Sanne, hartstikke leuk om je belevenissen te volgen.
    Zo te lezen en te zien beleef je een bijzondere tijd. Geniet er van.
    Groeten vanuit de pabo in Sittard

• 28 Augustus 2013 - 19:32

Opa Vermeulen.:

Lieve Sanne
    Je kaart uit NEWYORK ontvangen ik zal ze meenemen naar oma want ze weet dat je in de staten bent
    je reisverslag roept bij mij herineringen op van lang vervlogen tijden toen ik als jonge marinier dit mooie land probeerde te begrijpen en ontdekken Maar met een soldij van 44 dollar was vlug door je reisgeld heen.
    nu is north carolina wel wat anders ,als de streek waar jij nu verblijft enjoy t het is een eenmalige gelegenheid om dit uitdagende land met zn voors en tegens te discoveren
    wens je veel plezier groeten vav ons beiden OMA EN OPA.

• 29 Augustus 2013 - 04:31

Sanne :

Thanks voor alle superleuke berichtjes! :D
    Erg leuk om zo wat te horen van iedereen.

@Opa, ja 44$ is niets, maar moet zeggen dat méér geld ook snel er doorheen gaat hoor. Haha, er is hier zoveel te kopen, eten en krijgen..
    Erg verleidelijk en leuk allemaal!

@Luc, leuk dat je een berichtje achter laat!

@Eva&Sven, hebben jullie mijn skype adres? Want zo schiet het niet op natuurlijk, haha.

• 29 Augustus 2013 - 16:59

Ingrid Van Mulkom:

Hallo Sanne,
    Met plezier heb ik jouw verslag gelezen. ben heel erg benieuwd wat je allemaal gaat meemaken!
    Geniet van deze geweldige tijd!
    Ik zie uit naar het nieuwe verslag!

Ingrid van Mulkom
    Pabo Sittard