Mixing cultures

Door: Sanne Vermeulen

Blijf op de hoogte en volg Sanne

23 Oktober 2013 | Verenigde Staten, Arlington

Alweer twee en een halve maand verder en in de USA. Inmiddels is alles 'gewoon'. Ik heb mijn vriendinnen hier, mijn routine, het werken met de kids gaat prima! Ook ben ik druk, druk, druk!

Waarmee? Uiteraard werk, maar vooral mijn sociale leven is booming hier.
Afspreken met die, uiteten daar, lunchen zus en winkelen zo.
Het geld vliegt dan ook de deur uit, zeker met de winter op komst en dat ik niet zo veel winter kleding mee heb genomen. Daar is echter een oplossing voor gevonden en nu worden er wat kleren opgestuurd uit mijn Nederlandse kleerkast. Wooptiedoo!

Vanwege alle drukte, calorieën en geld tekort hebben Nicole en ik deze week een fitness-marathon ingepland. Dat houdt in: Elke dag naar de gym.
Nu gaan we over het algemeen toch al vrij vaak (2/3x in de week fitness + zumba) maar nu gebruiken we het dus ook als bezigheidstherapie. Je kan namelijk geen geld uitgeven in de gym! (Bovendien ook een week zonder lekkere burrito's, cheesecake, blueberry muffins, nacho's of ijs).

We gaan hetzelfde doen in Maart. Dat wordt MMM maand, March-Miami-Month. Aangezien we eind maart naar Miami gaan/willen kunnen we dan even op de centen letten en op 't figuur. Hahaha.
Ik ben overigens niets bijgekomen hier, houden zo!

Even over de kids: ze zijn zeker aan mij gewend nu en ik durf nu ook te corrigeren waar ouders bij zijn, als het nodig mocht zijn.
Deze week waren Opa en 'stiefoma' op bezoek. En je snapt wel hoe dat gaat. Een kleurboek tevoren toveren terwijl er gegeten moet worden of dat ze zich moeten aankleden voor school... een week vol chaos.
En ik ben terror au pair :') (Want stiekem corrigeer ik niet alleen de kinderen, maar ook opa en oma..)
Oh well... that's life!

Dan moet ik het natuurlijk ook nog over Chicago hebben!
Daar ben ik 12-13-14 oktober geweest! Mooie stad! We zijn Willis/Sears tower ingegaan en daar kon je op zo'n glasplaat staan 412 meter in de lucht.. sjpannend jong.. zeker ik met m'n hoogte vrees.
Chicago is een gezellige stad. Ondanks dat er 9 miljoen mensen wonen had ik het idee dat het maar 'klein' was (ondanks de hoge gebouwen). Ik vind DC of NYC toch meer aanspreken. Ik miste een beetje 'leven in de brouwerij' daar. Zo zie je maar dat sfeer totaal anders opgevat kunnen worden, want Nicole en Lena hadden dat gevoel helemaal niet en zouden er ook wel graag willen wonen.
Leuk detail: We zijn gaan couchsurfen in Chicago. Dat houdt in dat je bij iemand die in de stad woont gaat slapen. Die kan je dan de stad laten zien vanuit de 'inwoners' kant i.p.v. puur toeristisch. S'avonds zou je dan wat met ze kunnen doen, wij zijn bijv. naar een Comedy show gegaan.
En helemaal gratis is het overnachten dus! (En eenmalig ontbijt). Toffe ervaring, gaan we zeker nog eens doen!

Wat we (= meestal Nicole en ik) erg leuk vinden is dat nu je een tijdje hier bent, dingen normaal worden. Je ziet in films dingen waarvan je in Nederland denkt.. ja doei no way dat mensen dat doen of 'dat is wel heel toevallig'. Maar nu je hier bent zie je het regelmatig echt gebeuren. Mensen spreken je hier constant aan. Maakt niet uit wat je aan het doen bent. Je ziet groooote scholen met veeeel beveiliging, sportevents, sportsbars en ghetto's, hovermoms en kinderen met teveel activiteiten. Je maakt er allemaal deel van uit. Cool!

Ik heb het dus nog steeds naar mijn zin! Dit weekend, volgende week en komend weekend wordt interessant! Amerikaans Halloween! Even 'carnavallen' in het midden van het jaar haha. Weer iets totaal nieuws!
Volgende maand is Thanksgiving aan de beurt! Dit gaan we vieren bij mijn hostmom haar moeder in Richmond (Virginia). Ook zin in!
De volgende trip die ik overigens ga maken is terug naar NYC, want we willen New York graag in kerst-sferen zien. We nemen dan de bus, super goedkoop. We (nicole en ik) en hebben tickets op het oog van 19 dollar heen en 24 dollar terug. Dus dat.

Oja, ik moet natuurlijk niet vergeten te vertellen dat ik een geweldige levering heb gehad van dutch food. :D
Er is hier online een 'Van der Veens Dutch Store'.
Dus ik kan m'n lunch nu eten met appelstroop, citroenthee.. en ik heb ECHTE mayonaise <3 laten komen en curry.
Voor de kids heb ik pepernoten en chocolade letters bestelt, al weet ik niet of ik die nu mag geven omdat er een zwarte piet op staat ;)
In ieder geval heerlijk om af en toe wat van ''thuis'' te hebben.

That was it for the day :)

- You will never be completely at home again, because part of your heart will always be elsewhere. That is the price you pay for the richness of loving and knowing people in more than one place.

• 23 Oktober 2013 - 22:49

Til&Geert:

Hoi Sanne,

haha, opa's en oma's corrigeren: zijn ze daar in de USA dan gevoelig voor? ;-)

Wij vinden dat je een goed "oog" hebt als we naar je schitterende foto's kijken. Maar wie is toch die 4e man die telkens de foto's van jullie drieën maakt? Of is dit een vraag teveel?

Kijkend naar je bucket list verheugen we ons al op de volgende 1200 foto's!

Al een idee wanneer Atlanta op de kalender staat? Kan ik je wellicht nog wat tips meegeven.

Hier gaat alles z'n gangetje; Xavi en Noëmy groeien als kool. Als je het leuk vindt om wat kiekjes van hen te zien, geef dan een mailadres door.

Geniet met volle teugen! Groeten van Til&Geert

ps We realiseerden ons zojuist dat het Engelse citaat onder je verslag net zo waar is vanuit Amerika als vanuit Nederland.

• 28 Oktober 2013 - 11:03

Ingrid Van Mulkom:

Hoi Sanne,

Alweer een leuk verhaal om te lezen.
    Wat een mooie ervaringen en leuke foto's!!
    Tsja die pietendiscussie houdt ons wel bezig hier in Nederland, gek dat het in België helemaal geen issue is.
    Wat een mooie spreuk op het einde van jouw verhaal, heb hem meteen naar een vriend die in Jakarta woont gestuurd!

Houd je taai!
    Ingrid